Megesszük,Megisszuk,Megírjuk

Hedone Gastrofil

Így készül a Szent Erzsébet torta

2017. október 09. - Badics Gergely

Néhány hónappal ezelőtt Tápiószecsőn jártam.

Tápiószecsőre kevesen mennek ok nélkül, nekem is volt belőle több is. Egy kiváló cukrászda már önmagában elég honfitársaink nagy részének, hogy számos kilométert tegyenek meg. Mindenkit más indít be/meg - van aki csillogó szemmel nyúl a kocsikulcsért egy jó habos süteményről ábrándozva. Van, aki a minőségi fagyi hívó szavára  húzza fel szebbik cipőjét, hogy a "desszertgyomor" eleddig feltáratlan üregeit is kitölthesse az isteni édességgel.

A gasztroturizmus egyik kis (torta) szelete ez a célcsoport, de az, hogy ma már minden évben megrendezésre kerül az Ország Tortája megmérettetés, azt mutatja, ez a csoport egyre növekszik és egyre éhesebb.

Nos, a téma és az Ipacs Balázs által ajánlott lehetőség kettőse engem is arra sarkallt, hogy felkeressem a Nagykáta vonzáskörzetében található szentélyt. 

Balázsék egy új, Szent Erzsébetről elnevezett tortával neveztek idén, ennek a még titkos csemegének az elkészítését kísértem és fotóztam végig.

A versenyen a 3. helyezést elért remekmű összetevői közül a tészta az egyik legnagyobb erőssége: diós streusel (egy roppanós keksszerű tészta) van diós dacquise piskótával együtt sütve. Rajta nádudvari mascarpone mousse, áfonyazselé betét, áfonyás tejcsokoládé mousse és áfonyás glazeing található. A további kísérletezés során plusz egy réteg diós ropogós kerül a tortára. 

A képanyagot magazinformában a következő linkre kattintva lehet megtekinteni:

A Szent Erzsébet torta elkészítése

Teljes képernyős nézetben mutatja legszebb formáját.

A fentihez képest kibővített anyagot a továbbiakban itt is közlöm további szöveges kommentár nélkül.

Jó nézelődést kívánok!

( Szerintem érdemes előre keresni egy falat finomságot, hogy ne  közben kelljen elkezdeni a hűtőben, vagy a spejzban kotorászni. )

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hedonegastrofil.blog.hu/api/trackback/id/tr4612945709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása