Megesszük,Megisszuk,Megírjuk

Hedone Gastrofil

Nemzeti Reggeli

2017. október 09. - Badics Gergely

langos.jpg

 

"Ha magyar vagy, a lángos (ejtsd: LAHN-gauche) a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által magyar tengernek hívott, 50 mérföld hosszú Balatonra néző pázsiton eltöltött napoké. Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne." - Ligaya Mishan, New York Times

Forrás : Wikipédia

Nem lehet belekötni a fentiekbe. Imádjuk minden egyes alkalommal, de a nyári reggelek, nappalok valóban a lángos igazi pillanatai.

Télen is jóleső, laktató étel, de a készítését kísérő olajaromákat a júniusi-szeptemberi kora reggelek még élvezhető hőmérsékletű, vidám szellői tudják legkönnyebben magukkal lopni konyhánk ablakán keresztül.

Otthon is könnyen és gyorsan elkészíthető és számtalan módon variálható. Szeretjük például a tésztájába kevert medvehagyma finom aromáját is, de akár virslivel -és szinte bármi mással is kiválóan együttműködik.

Az a pár pillanat ami alatt a tészta aranybarnára pirul, pont elég arra, hogy eldöntsük, fokhagymásan, tejfölösen, sósan, sajtosan - esetleg ezek összességével szeretnénk fogyasztani. Aztán jöhet a következő darab és az újabb dilemmák. Édes (mondjuk inkább sós) kínok ezek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hedonegastrofil.blog.hu/api/trackback/id/tr2512945677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása